NEARSOURCING VS OUTSOURCING 

 

         De term outsourcing is in de IT sector niet weg te denken, het gaat hierbij om het inschakelen van specialisten op afstand tegen relatief lage kosten. Veel midden en klein bedrijven zouden door outsourcing significant op hun IT kosten kunnen besparen en daardoor kunnen focussen op hun core business. Echter outsourcing brengt zeel veel risico’s met zich mee, risico’s waardoor de toegevoegde waarde van de outsource dienstverlening kleiner wordt ten opzichte van de toegevoegde waarde van een lokale dienstverlener. Deze risico’s bestaan uit: Afstand, indien er iets mis gaat, kan de outsourcer niet de volgende dag bij u op kantoor zijn; Juridische risico’s, hoe kunt u bijvoorbeeld een onderneming uit India aansprakelijk stellen? Ethiek, hoe staat het met het naleven van mensenrechten en milieuwetgeving? Communicatie, de ontwikkelaar spreekt weliswaar goed Engels, toch begrijpt men elkaar niet.

NEARSOURCING 

 

         Een nearsourcing strategie beidt dezelfde mogelijkheden als een outsourcing strategie, qua kosten, maar biedt meer mogelijkheden voor MKB bedrijven.  Wat  zijn nu de voordelen van het nearssourcen naar de regio  Transsylvanië  in de Europese Unie? Deze voordelen bestaan uit een unieke mix van kennis, cultuur en nabijheid.

 

KENNIS

 

 

         Excellente opleidingen, veel afgestudeerden van de technische universiteit, parate en goede programmeerkennis, jarenlange werkervaring voor Nederlandse en andere Europese ondernemingen, gecombineerd met een goede en relevante talenkennis.

 

Sapientia Consulting   Postbus 57133  1040 BA  Amsterdam

T: +31 (0)20 8950164 F: +31 (0) 84 8304217  

Info @ sapientia.nl   K.v.k. Amsterdam 14080692

GOEDE COMMUNICATIE

 

 

Communicatie gaat immers dieper dan alleen de eerste laag, die van de vocale expressie, die vaak in het Engels plaatsvindt. Op onze website zult u ongetwijfeld gemerkt hebben, dat we het steeds over de regio Transsylvanië hebben. Dit heeft namelijk een bepaalde reden, Transsylvanië is niet alleen een regio in Roemenie, maar onderscheidt zich van de rest van het land, doordat Transsylvanië bij de Europese cultuur hoort en niet bij de orthodoxe cultuur zoals de rest van Roemenie. Dit vindt u terug in werkethiek, het afspraak is afspraak principe en punctualiteit.

 

 

NABIJHEID 

 

 

Nabijheid bestaat niet alleen uit de excellente technologische infrastructuur, zoals snelle internet verbindingen of een vliegafstand van een kleine 2 uur vanuit Nederland. Nabijheid bestaat ook door een kleinere legale afstand, doordat hetzelfde Europese juridische raamwerk wordt gebruikt zoals dat in Nederland geldt.  Kortom, doordat u binnen de Europese Unie zaken blijft doen, loopt u minder risico. Als u voor Sapientia Consulting kiest, dan doet u nota bene zaken met een in Nederland gevestigd bedrijf.

 

 

OUTSOURCING OF NEARSOURCING  ?

 

 

In de onderstaande tabel worden de voordelen (+) en de nadelen (-) van Outsourcing en Nearsourcing getoond.

 

FACTOR

OUTSOURCING

NEARSOURCING

VERSCHIL

Uurtarief

+

+

Geen.

Risico’s

-

+

Juridische risico’s buiten de Europese Unie.

Cultuur Afstand

-

+

Zelfde Europese cultuur bij Nearsourcing.

Fysieke Afstand

-

+

Vliegafstand van minder dan twee uur.

Kennis

+

+

Goede kennis.

CMMI *

+

+

Geen beduidende verschillen.

Talenkennis

-

+

Kennis van andere Europese Talen.

MKB

-

+

Nearsourcing biedt de mogelijkheden van Kleinschaligheid voor het MKB.

*  Capability Maturity Model Integration. Dit is een structuur waarmee de professionaliteit van het ontwikkelen van softwareproducten kan worden geclassificeerd.